Падіння до 73,5 рубля за долар США зафіксовано на останніх у цьому році торгах на Московській біржі

rubl-padae

Російський рубль на останніх цього року торгах на Московській біржі побив черговий рекорд падіння, сягнувши рівня майже 73,5 рубля за долар США.

За євро цього дня давали понад 80 рублів. Наприкінці серпня курс рубля щодо євро був іще гіршим, але відтоді європейська валюта дещо впала в ціні.

Офіційні курси встановлені Центральним банком Росії на дещо нижчому рівні: 72,8827 рубля за долар, 79,6972 рубля за євро.

Майже рік тому в Росії долар уже зростав до більш ніж 80 рублів, а євро до більш ніж 100 рублів, але те зростання було короткотерміновим, і Центробанк Росії не відобразив його у своїх офіційно встановлених курсах.

За підрахунками російських агентств, протягом 2015 року рубль втратив щодо долара близько 23 відсотків вартості – після того, як 2014 року рубль подешевшав щодо долара відразу вдвічі.

Головною причиною цього називають значне зниження світових цін на нафту, надходження від продажу якої є основою російської економіки, а також економічні санкції щодо Росії, які наклали провідні країни світу і ще низка держав через агресію Москви проти України.

На цьому тлі Центробанк Росії також повідомив, що з початку наступного року починає карбувати монети з зображенням російського державного герба – двоголового орла з коронами на головах, зі скіпетром і державою і зі щитом із зображенням святого Георгія на грудях. Від 1992 року дотепер на російських монетах зображався двоголовий орел без корон, скіпетра й держави і щита на грудях – така емблема самого Центрального банку Росії, створена в той час, коли Росія після розпаду СРСР іще не мала затвердженого герба.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading