У 2015 році українці отримали вдвічі більше відмов від посольств держав Шенгенської зони

vidmova-vizy

У 2015 році українці отримали вдвічі більше відмов від посольств держав Шенгенської зони. Про це свідчить статистика Єврокомісії щодо роботи всіх консульств шенгенських держав.

Відсоток відмов зріс удвічі в порівнянні з 2013 (останнім довоєнним роком). Тоді відмова консульства в оформленні візи отримали 1,7% українців. У 2014 цей показник зріс до 2,0% через різке погіршення статистики невеликої кількості консульств.

У 2015 році відмови в оформленні віз отримали 3,4% заявників, погіршення відбулося в багатьох консульствах, а в деяких показники значно гіршими за середні.

“Антирекорд” поставлений генконсульством Польщі у Вінниці, де до 12% заявників отримали офіційну відмову. У минулому році в цьому ж консульстві було лише 1,6% відмов.

Другий найгірший показник – у посольства Нідерландів в Україні, де відмови отримали 7,2% заявників (у минулому році – 4,3%, що вважалося досить високим показником).

Також більше 6% відмов, що є вкрай високим показником – у посольства Бельгії (6,7%), в Чеському консульстві в Києві (6,9%), Німеччини (6,0%). За ними – грецьке консульство в Києві (5,7%), Швеція (5,7%), Естонія (5,3%).
Впадає в очі відміну статистики консульств однієї країни. Приміром, польські консульства в Луцьку та Києві мають відмови на рівні 1,4% і 1,8% відповідно.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading