За рахунок патріотичних українців банки хочуть списати борги терористам із зони АТО та Криму

terorysty

Проблемні позичальники із зони проведення АТО та Криму позбудуться своїх старих боргів – фінансові установи хочуть їх списати.

Відтак, банки просять внести відповідні зміни в Податковий кодекс, щоб спростити списання проблемних кредитів позичальників. Це має дозволити їм розформувати частину резервів і не потрапити під податковий прес. У Мінфіні пообіцяли допомогти з вирішенням проблеми.

Зазначені в Податковому кодексі критерії визначення безнадійності заборгованості занадто жорсткі.

Через це тривалий час банки не можуть очистити баланси від негативно класифікованих активів, що погіршує якість їхніх кредитних портфелів. Як наслідок, банки змушені платити податок на операції, за якими фактично понесли збитки, заявили в Незалежній асоціації банків України.

Пропонується прописати додатковий критерій визнання заборгованості безнадійною. Такою буде визнаватися сума – борг за кредитом, у тому числі відсотки, за якими прострочення погашення боргу перевищує 360 днів.

“Це дасть можливість списати проблемні кредити, не сплачуючи податків. Зараз банки не можуть навіть поїхати в ці зони, щоб зробити інвентаризацію боргів”, – говорить виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова. У НАБУ запевняють, що Мінфін їх підтримує.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading