Відомий туроператор змінив для понад 1000 українців міста вильоту до Туреччини

Туристичний оператор JoinUp оголосив про скорочення політної програми та зміну міст вильоту до Туреччини для більш як тисячі українців. На це в мережі Twitter 11 липня порадив звернути увагу начальник управління консульського забезпечення МЗС Василь Кирилич.

Як ідеться в повідомленні на сайті туроператора, рішення про скорочення політної програми ухвалене «у відповідь на ситуацію з частими затримками і переносами чартерних рейсів авіакомпаній».

«Починаючи з 11 липня, компанія поступово скоротить прямі перельоти до Туреччини з наступних міст: Київ, Вінниця, Рівне, Кривий Ріг, Херсон, Одеса і Харків. Всього в період з 11 по 26 липня політна програма до Туреччини скоротиться на 13 рейсів на тиждень. Туристи, які вилітали з Києва, вилетять на курорти іншими рейсами туроператора, в ті ж дати з того ж міста. Туристам з Харкова і Одеси запропонують найближчі доступні рейси в цих містах або рейси з інших міст», – вказує JoinUp.

«Політна програма до Туреччини буде припинена з регіональних аеропортів Вінниці, Рівного, Кривого Рогу та Херсона. Зміни стосуватимуться 1010 туристів, рейси яких потрапили під скорочення (Вінниця – 249 людей, Кривий Ріг – 282 людини, Рівне – 115, Херсон – 364). Цим туристам компанія запропонує виліт найближчим до них рейсом з іншого міста або 100% повернення коштів», – додає туроператор.

Раніше 11 липня видання «Українська правда» з посиланням на Кирилича повідомило, що в Туреччині в аеропорту затримали чотири рейси, якими мали повернутися в Україну 543 туристи.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 5 липня оголосило про намір посилити відповідальність туроператорів.

Читайте також: «Держава була змушена втрутитися»: рішення ціною туристів, що «застрягли»

Від кінця червня сотні українських туристів були заблоковані в аеропортах кількох країн. По кілька годин, а то і діб, люди чекали, зокрема, в аеропортах Тунісу, Албанії, Грузії, а також в аеропорту «Київ». Авіакомпанія Bravo Airways пояснила затримки рейсів на кілька діб невиплатою коштів туроператором «Оазис тревел Україна». Останній свою провину не визнає.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading