Кваліфікаційна комісія розповіла, скільки суддів не склали оцінювання

238 суддів не склали кваліфікаційне оцінювання й підлягають звільненню, повідомила Вища кваліфікаційна комісія суддів, передає портал «Судова влада України».

«Станом на 30 липня 2018 року оцінювання завершено стосовно 1385 суддів місцевих та апеляційних суддів. З них 1147 суддів (83%) успішно пройшли цю процедуру і визнані такими, що відповідають займаній посаді. Інші 238 (17%) суддів підлягають звільненню або вже звільнені, зокрема: 127 суддів (9%) не підтвердили відповідності займаній посаді – 83 судді не склали іспиту та 44 судді не пройшли співбесіди з членами комісії; 111 суддів (8%) звільнено, з-поміж іншого, за власним бажанням або їх повноваження під час оцінювання було припинено», – заявили у кваліфікаційні комісії.

Згідно з повідомленням, немає остаточних результатів з причин оголошення перерви або зупинення кваліфікаційного оцінювання стосовно 292 суддів.

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів заявили, що для першої тисячі суддів оцінювання оголошене 20 жовтня 2017 рок. Друга група суддів склала іспити, на сьогодні вона проходить тестування морально-психологічних якостей. Третя група, рішення стосовно якої ухвалене 7 червня 2018 року (2188 суддів), уже розпочала складати іспити.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading