У Києві оголосили переможців «Відзнаки імені Сергія Нігояна»

Переможцями творчого конкурсу «Відзнака імені Сергія Нігояна» стали Георгій Потопальський та формація «SVITER art-group».

Завданням конкурсу було розробити аудіо- та мультимедійну інсталяцію в публічному просторі. На втілення ідеї переможцям вручили сертифікат на 25 тисяч гривень.

«Інсталяція, яку ми спробуємо реалізувати, – це медіаоб’єкт, який представляє собою комплекс у трьох напрямках: скульптура, світло і звук. Вона складається зі світлових труб, в які проведено освітлення», – розповів Потопальський.

Автори проекту ще обдумують, що саме буде показуватися на цій світловій скульптурі.

Ця інсталяція стане частиною експозиції в Мистецькому арсеналі до п’ятої річниці Революції гідності, яка почне працювати з 21 листопада, зазначають організатори конкурсу. Згодом її передадуть до Національного меморіального комплексу героїв Небесної Сотні – музею Революції гідності, який планують відкрити у Києві.

«Відзнаку імені Сергія Нігояна» вручають вперше. За словами голови громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні» Володимира Бондарчука, загалом у конкурсі взяли участь 10 учасників. З них дев’ять – з Києва, ще один – з Торонто.

2 серпня Герою Небесної сотні, Герою України Сергію Нігояну виповнилося б 25 років.

Українець вірменського походження Сергій Нігоян загинув від вогнепального поранення в Києві під час Революції Гідності в ніч на 22 січня 2014 року. Він був першим із протестувальників, які загинули на столичному Майдані під час протистоянь між активістами та правоохоронцями.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading