На Донбасі поранені двоє поліцейських полку особливого призначення – штаб

Штаб Операції об’єднаних сил заявляє, що в результаті обстрілів з боку проросійських бойовиків на околиці Мар’їнки зазнали поранень двоє поліцейських полку особливого призначення управління Нацполіції Дніпропетровської області, які здійснювали патрулювання у житлових кварталах.

Крім того, згідно з повідомленням штабу, у денні години 4 серпня підтримувані Росією бойовики 8 разів порушили режим припинення вогню. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

«Окупанти відкривали прицільний вогонь в основному з гранатометів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Троїцьке, Мар’їнка, Чермалик, Гнутове, Водяне та Широкине. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає», – йдеться в повідомленні.

Бойовики з угруповання «ЛНР» на своїх ресурсах пишуть, що українська сторона минулої доби випустила в бік захоплених сепаратистами територій понад 30 боєприпасів. В угрупованні «ДНР» заявляють про 78 випущених з боку ЗСУ боєприпасів.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00:01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони одразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

 

 

 

 

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading