Сенцов відмовився від «розмови без сторонніх» і сповіді з священиком із Лабитнангі – тюремники

Російська Федеральна служба виконання покарань заявляє, що місцевий ієрей Богдан Василюк зустрівся з українським режисером Олегом Сенцовим у колонії в місті Лабитнангі.

«Священнослужитель поцікавився станом його (Сенцова – ред.) здоров’я. Олег Сенцов відповів, що почувається нормально і перебуває під наглядом медичних працівників. Скарг на умови утримання у нього немає. Ієрей Богдан Василюк запропонував йому поговорити без присутності сторонніх або висповідатися. Сенцов подякував, але відмовився», – йдеться в повідомленні.

За даними російських тюремників, Сенцов пояснив своє рішення тим, що «допомоги священнослужителя не потребує».

Напередодні у російській Федеральній службі виконання покарань заявляли, що український режисер Олег Сенцов не подавав заяв і не просив про зустріч із священиком.

Читайте також: Російські тюремники пояснили, чому не пустили священика до Сенцова

31 липня єпископу Апостольської православної церкви отцю Григорію відмовили у відвідуванні Олега Сенцова. За словами священика, спочатку у колонії його зустріли вкрай люб’язно, а коли дізналися про намір зустрітися з Сенцовим,заявили про недоцільність цієї зустрічі.

Український режисер Олег Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв’язнів у Росії.

Нещодавно Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування й прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан. Водночас суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading