Позов на оскарження догани Холодницькому майже готовий – Ситник

Позов на оскарження рішення про догану голові Спеціальної антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому майже готовий. Про це в ефірі «Громадського» розповів голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

За його словами, він планує оскаржувати в суді рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокуратури, згідно з яким Холодницький отримав догану, проте зберіг свою посаду.

«Прохальна частина буде сформована таким чином, щоб все ж таки скасувати це рішення. Цей позов зараз майже підготовлений і найближчим часом буде поданий», – повідомив очільник Бюро.

Про можливість такого оскарження раніше вже говорив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Водночас Ситник підкреслює важливість збереження взаємної співпраці між НАБУ та САП.

«Потрібно принципово репагувати на порушення будь-кого – чи то детектива Антикорупційного бюро, чи якогось певного прокурора, але при цьому не зруйнувати те, що формувалося три роки між детективами і прокурорами. Простими прокурорами, які поруч із детективами робили ті справи, про які зараз можна говорити», – заявив голова НАБУ.

Читайте також: «Замість відставки – у відпустці. Кому вигідно, щоб Назар Холодницький і надалі очолював САП?»

Крім того, він повідомив, що справу Холодницького наразі розслідує Служба безпеки України. За словами очільника антикорупційного відомства, детективів НАБУ відсторонили від участі в роботі слідчої групи при Генеральній прокуратурі, яка займається справою Холодницького.

«На жаль нас з цієї групи вже викинули. Передали справу в СБУ – частину справи – і фактично зараз ми до цього розслідування не маємо жодного відношення», — пояснив Ситник.

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) оголосила догану, але не звільнила з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького.

НАБУ і Генпрокуратура наприкінці березня звинуватили очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» у його робочому кабінеті.

Генеральний прокурор Юрій Луценко уточнював, що про кримінальне переслідування Холодницького не йдеться: він та голова Антикорупційного бюро Артем Ситник просили кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про звільнення голови САП.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading