«Не можна гаяти ні хвилини» – в МЗС закликали звільнити Сенцова

У Міністерстві закордонних справ України вкотре закликали звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших політв’язнів.

«Не можна гаяти ні хвилини. 93 дні триває голодування Олега Сенцова. Закликаємо Росію звільнити його та ще понад 70 бранців Кремля», – написала речниця МЗС Мар’яна Беца.

Раніше Олега Сенцова відвідувала російська правозахисниця Зоя Свєтова. За її словами, він назвав свій стан передкритичним.

Засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях. 31 травня він заявив, що його «не цікавить обмін», адже він – «людина, яка йде до кінця».

Читайте також: «ПЕН-центр починає марафон написання листів до 100 днів голодування Сенцова»

Сенцов і кримчанин Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка в список політв’язнів.

 

 

 

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Відомі режисери підписали листа із закликом звільнити Сенцова

Європарламент закликав звільнити Сенцова – резолюція

Cенцова для Путіна немає. Але він був змушений слухати вимогу Макрона

Війна і голодування Сенцова. Чому Мураєв вдається до провокаційних заяв?

США закликали Росію негайно звільнити всіх українських політв’язнів

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading