ПЕН-центр починає марафон написання листів до 100 днів голодування Сенцова

Міжнародний ПЕН-центр починає 14 серпня марафон написання листів на підтримку Олега Сенцова, який голодує у російській в’язниці. Про це повідомила представниця ініціативи Ольга Муха у Facebook.

За її інформацією, наразі листи до українського політв’язня майже не доходять: за останній час до нього потрапив лише лист від матері. 

«Центри ПЕН з усієї земної кулі, від Британії, Швеції й Франції до Кенії, розпочинають сьогодні збір листів, які 21 серпня об 11:00, на 100-ий день його голодування Олега, роздрукують й принесуть до консульств та посольств РФ у своїх країнах, обмотані колючим дротом. А наступні дні (до 25 серпня) відбуватиметься марафон телефонних дзвінків у ці ж дипломатичні установи із питаннями: «Коли ви звільните Олега Сенцова» та «Чи отримав він нашу кореспонденцію?»», – написала вона.

Засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в російських в’язницях. 31 травня він заявив, що його «не цікавить обмін», адже він – «людина, яка йде до кінця».

Сенцов і кримчанин Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка в список політв’язнів.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading