Бекешкіна: «темна конячка» на вибори може прийти через телебачення

Ніколи перед виборами в України не було таких низьких відсотків електоральних вподобань у лідерів, розповіла Радіо Свобода директорка Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна

«Завжди виділялося двоє, може, було таке, що троє – із досить пристойними відсотками, і серед них, в основному, йшла боротьба. А зараз, коли лідер має серед всього населення 10-11%, ми ж розуміємо…а інші мають ще менше. Розчарування дуже велике. Розчарування в тому, що називається «політичний клас» і державних інституціях», – зауважила вона в ефірі телемарафону «Твоя незалежність».

За словами експертки, перед виборами може з’явитися «темна конячка» – і з’явиться вона на телеекранах. Бекешкіна пояснює це тим, що до виборчих дільниць, в основному, доходить та вікова група, що найбільше послуговується цим різновидом ЗМІ.

«85% (населення України – ред.) беруть інформацію основну з телеканалів. Це серед наймолодших приблизно однаковий відсоток телеканалів та інтернету», – пояснює соціолог.

Радіо Свобода проводить марафон «Твоя незалежність» у співпраці з телеканалом Espreso. Він триває – 7 годин, з 12:00 до 19:00. Всі обговорення зосереджувались на можливостях та завданнях, з якими Україна зіткнулася як з суверенна держава за роки незалежності.

 

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading