МОЗ звертається до Парубія через суперечку з профільним комітетом Ради

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що звернулося до голови Верховної Ради Андрія Парубія з офіційним листом внаслідок засідання парламентського комітету з питань охорони здоров’я, яке відбулося 4 вересня.

Згідно зі стенограмою засідання, народний депутат від партії «Опозиційний блок» та член комітету Ігор Шурма звинуватив МОЗ і зокрема його представницю, заступницю міністра Ольгу Стефанишину у надто повільному розгляді справ онкохворих пацієнтів, яким потрібне державне фінансування.

Після цього голова комітету Ольга Богомолець та її заступник Олег Мусій звинуватили виконувачку обов’язків міністра Уляну Супрун у тому, що вона підписала бюджет охорони здоров’я, в якому не вистачає коштів для лікування пацієнтів з онкологічними заворюваннями.

«Я зараз роблю заяву про злочин і звертаюся до Національної поліції про злочин Уляни Супрун, про злочин Лінчевського, про злочин всієї комісії, які вчинили проти дітей і всіх хворих, які стоять на черзі на поїздку за кордон і оплату цих послуг, які зобов’язане зробити Міністерство охорони здоров’я», – заявив Мусій.

Заяви Шурми та інших представників у МОЗ розцінюють як некоректні.

«Поведінка окремих народних депутатів – представників Комітету – була відверто образливою і некоректною», – йдеться в заяві відомства.

МОЗ надіслало офіційного листа голові парламенту і висловило надію на його втручання. В іншому випадку, попереджають у міністерстві, його представники не вважатимуть доцільною участь у засіданнях комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading