Клиху не передають листи від матері – Денісова

Український політв’язень Станіслав Клих не отримує листи від матері, повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За словами омбудвумен, про це їй розповіла мати ув’язненого Тамара Іванівна.

«У розмові з сином 3 вересня він поскаржився що йому не надходять листи. Якщо гроші, які йому передає мама зі своєї пенсії, він отримує, то листи – ні. Станіслав отримав лише одну звістку з дому, хоча мама надсилає їх регулярно – двічі на місяць», – розповіла Денісова.

Вона додала, що планує з’ясувати в російської уповноваженої з прав людини Тетяни Москалькової, чом Станіслав Клих не отримує кореспонденію.

Також, за інформацією Денісової, мати Клиха планує відвідати сина в колонії.

Станіслава Клиха затримали на території Росії 2014 року за звинуваченням в участі в бойових діях проти федеральних сил під час першої чеченської війни взимку 1994-1995 років, а також у вбивстві російських солдатів. Також по цій справі проходить ще один українець – Микола Карпюк.

Клих провину заперечує, а його родина й друзі наполягають, що засуджений ніколи не був у Чечні. 26 травня 2016 року суд у російській республіці Чечні засудив Клиха до 20 років позбавлення волі; у жовтні 2016 року Верховний суд Росії відхилив апеляцію його захисту на вирок.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading