Міністерство закордонних справ першим в уряді приєдналося до руху за рівність HeForShe

Міністерство закордонних справ приєдналося до міжнародного руху за ґендерну рівність HeForShe – про це 12 вересня повідомив очільник міністерства Павло Клімкін.

«Те, що нас об’єднує, набагато сильніше того, що нас розділяє. Це – не боротьба проти, це боротьба за. За рівні можливості, цінності, право розкритися на свій максимум, за Україну без стереотипів та гендерних перекосів», – прокоментував цю новину Клімкін.

HeForShe («Він за неї») – це ініціатива ООН, спрямована на те, щоб заохотити чоловіків підтримувати права жінок і сформувати суспільство рівних можливостей для всіх.

В українській філії «ООН-Жінки» зазначили, що МЗС стало першим відомством українського уряду, яке долучилося до проекту, і наступного року йому належить пройти ґендерний аудит.

Народна депутатка Ірина Геращенко вітає ініціативу МЗС, проте вертає увагу на той факт, що в міністра одна заступниця-жінка – Олена Зеркаль, а серед послів України за кордоном тільки п’ять жінок.

«Вітаємо ініціативу МЗС провести гендерну експертизу, закликаємо інші відомства також підхопити цю ініціативу. Й до більшої співпраці в цих принципових питаннях – з міжвракійним депутатським об’єднанням « Рівні можливості». Більша залученість жінок до прийняття рішень- це точно створення кращого середовища і більш відповідальної політики», – вважає Геращенко.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading