Спецпредставник США Волкер говорив про Крим і Донбас у парламенті України – Геращенко

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер зустрівся 14 вересня з керівництвом Верховної Ради і всіх депутатських груп та фракцій, повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

«Наші американські партнери підкреслюють, що ми багато зробили для реформи сектору енергетики, безпеки, оборони, децентралізації», – вказала Геращенко у Facebook.

«Але, звичайно, левова частина зустрічі була присвячена темі Криму і Донбасу, перспективі впровадження миротворчої місії, катастрофічній ситуації зі звільненням заручників і політв‘язнів. Обмінялися думками щодо перспектив пролонгації парламентом закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО», – додала Геращенко.

13 вересня Курт Волкер в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що українська влада робить недостатньо для співвітчизників, які живуть на контрольованих угрупованнями «ДНР» та «ЛНР» територіях. Він також стверджує, що уряд України не має плану реінтеграції територій після завершення збройного конфлікту. Волкер відзначив, що Київ має співпрацювати з Червоним Хрестом, щоб допомогти отримувати державні пенсії людям старшого віку і людям з обмеженими можливостями для пересування.

В ООН 12 вересня закликали українську владу забезпечити виконання рішення Верховного суду України щодо виплати пенсій як внутрішньо переміщеним особам, так і жителям неконтрольованих урядом територій східної України. «Ми наполегливо закликаємо українську владу забезпечити виконання рішення, що допоможе багатьом людям, які покладаються на ці виплати для забезпечення своїх найважливіших життєвих потреб», – заявила директор європейського бюро Управління верховного комісара ООН у справах біженців Паскаль Моро.

Правозахисна організація Human Rights Watch наприкінці серпня заявляла, що політика Києва щодо пенсіонерів із окупованих бойовиками регіонів дискримінаційна.

Велика палата Верховного суду України 4 вересня відхилила апеляцію Пенсійного фонду України і визнала незаконною відмову виплачувати пенсії внутрішньо переміщеним особам.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading