У МОН розповіли, скільки абітурієнтів не вступили до медвишів після підвищення прохідного бала

Кількість першокурсників у медичних вищих навчальних закладах у середньому скоротилася на 28% порівняно з попередніми роками, повідомила радниця в.о. міністра охорони здоров’я Інна Совсун в ефірі «Громадського радіо». Вона пояснила це підвищенням прохідного бала.

«Ми побачили ефект по кількості набору. Більшою мірою це за рахунок контрактників, тому що переважна кількість бюджетників все-таки долає поріг у 150 балів. Натомість скорочення по контрактникам були суттєвішими. Раніше, на жаль, на контракт можна було вступити з дуже низькими балами. Це не є провиною університетів, це системна проблема», – сказала Совсун.

Читайте також – 8 змін у медичній освіті: щорічне підвищення кваліфікації, рейтингова інтернатура та американські іспити

Під час вступної кампанії 2018 року абітурієнти медичних спеціальностей вперше мали подолати поріг у 150 балів із конкурсних предметів. Це стосувалося всіх абітурієнтів незалежно від форми навчання і підпорядкування вишу.

За даними МОЗ, у 2018 році за спеціальністю «медицина» було 4 507 бюджетних місць.

У 2017 року, коли порогу балів не було, з понад восьми тисяч абітурієнтів, які були зараховані на медичні спеціальності, 41% набрали менше ніж 150 балів ЗНО з одного предмета, 19% – з двох предметів і 7% – з трьох.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading