ЄС надасть Україні наступні 54 млн євро на Фонд енергоефективності – Кабмін

Європейський союз надасть Україні наступні 54 мільйони євро для створення Фонду енергоефективності, повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми вже понад два роки працюємо з нашими європейськими партнерами – Європейським союзом, Німеччиною, IFC – над створенням Фонду енергоефективності, який є частиною імплементації ключових законів з енергоефективності. Уже стартував конкурс на обрання незалежних членів Наглядової ради Фонду, вже 14 листопада буде сформовано весь її склад. Підготовлені перші енергетичні сертифікати будівель. Розпочата атестація енергоаудиторів. З 14 вишами України стартувала програма з навчання енергоаудиторів», – сказав Зубко.

Читайте також – Енергоефективний будинок: розкіш і необхідність

18 квітня 2018 року Україна та ЄС підписали фінансову угоду про надання 50 мільйонів євро безповоротного фінансування для програми підтримки енергоефетивності в Україні, вона спрямована на підтримку Фонду енергоефективності України.

У червні 2017 року Верховна Рада схвалила законопроект про Фонд енергоефективності. Відповідно до документа, Фонд утворюється з метою підтримки ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання й підтримки заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading