МінТот хоче впровадити санкції проти компаній, пов’язаних із хімічним виробництвом у Криму

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій заявляє, що підготувало пропозиції застосувати санкції до низки підприємств, які пов’язані з виробництвом або продають хімічну продукцію на території анексованого Росією Криму.

Серед згаданих компаній – як російські, так і іноземні:

«Летан Інвестментс Лімітед» (Кіпр)
«Титанактив» (Росія)
«Центр оптимальних технологій» (Росія)
«Охна Холдінгс лімітед» (Кіпр)
«Хімкомснаб» (Росія)
«Толексіс Інтерпрайзіз ЕйДжи» (Швейцарія)

«На переконання фахівців Міністерства, хімічна продукція виготовлена в порушення встановленого правового режиму тимчасово окупованих територій та з використанням незаконно видобутих корисних копалин з надр, що належать виключно українському народові, зокрема природного газу та води з підземних джерел», – стверджують у МінТОТ.

Також у повідомленні додають, що виробництво такої продукції, може наражати на небезпеку життя та здоров’я мешканців півострова та материкової України.

Читайте також: «Хто відповість за екологічну катастрофу в Армянську?»

Згідно з повідомленням міністерства, запровадження санкцій до цих підприємств зробить для них неможливими економічні відносини з Україною та дозволить обмежити економічну співпрацю з країнами Євросоюзу аж до її припинення.

В МінТОТ стверджують, що вже підготували і надіслали до відповідних органів проект розпорядження про санкційні обмеження. Також у міністерстві нагадали, що компанія «Титанові інвестиції», яка виробляє хімічну продукцію в Армянську на півночі анексованого Криму, вже перебуває під санкціями.

4 вересня фактична влада Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму внаслідок викиду хімічних речовин. У зв’язку з цим на два тижні зупинили роботу заводу «Кримський титан», однак закривати підприємство окупаційна влада не планує. 13 вересня в Армянську стався повторний викид шкідливих речовин, і їхня концентрація у повітрі перевищила допустиму норму в п’ять разів.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading