Перформанс «Ті, що блукають»: актори в транспорті Києва перетворяться на свідків Голодомору

У громадському транспорті Києва протягом двох тижнів відбуватиметься перформанс «Ті, що блукають». В автобусі №24 і тролейбусі №38 з 12 листопада можна буде побачити виступи акторів театру-студії «МІФ».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, п’ятеро акторів – студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка читатимуть театралізовані монологи за сценарієм, написаним на підставі реальних свідчень очевидців Голодомору 1932-1933 років.

Перформанс відбуватиметься між зупинками «площа Слави – парк Вічної Слави – Церква Спаса на Берестові, Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» – парк Вічної Слави – площа Слави» з 12 по 23 листопада (крім 17 та 18) в період з 12:00 до 13:00.

Перформанс підготували спільними зусиллями Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» і київського театру-студії «МІФ» до вшанування 85-х роковин Голодомору-геноциду. Першими виставу побачили журналісти та пасажири, які на час презентації їхали автобусом №24.

Читайте також: Жертви Голодомору: 4 мільйони – чи понад 7?

У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Україна з посиланням на дані науково-демографічної експертизи стверджує, що загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading