Влада путляндії серйозно стурбована арештами своєї закордонної власності у справі ЮКОСа

путляндія

Загальна вартість активів, на які згідно з рішенням Третейського суду в Гаазі за позовом ЮКОСа потенційно може бути накладено арешт, становить не більше 4 млрд євро, повідомляється з посиланням на чиновника в уряді РФ.

Російський уряд готується до масових арештів своїх активів за кордоном. “Проблеми у нас дійсно великі”, – зізнається чиновник уряду: чекають на чисельні арешти і суди на кілька років.

За словами іншого чиновника, в уряді була створена міжвідомча робоча група, яка оцінила, якого саме майна і на яку суму може позбутись Росія в результаті роботи приставів. За його словами, ця група оцінила потенційні втрати РФ на суму не більше 4 млрд євро. “Не більше, навіть якщо по всіх закутках знайдуть”, – намагається жартувати співрозмовник агентства.

На початку липня питання, пов’язані із захистом російської власності за кордоном, також обговорювалися на закритому засіданні комітету Держдуми з власності. У ньому брали участь чиновники МЗС, силових структур і державних банків, зазначив голова комітету Сергій Гаврилов.

Учасники засідання, зокрема, говорили і про нинішній стан російської власності за кордоном, повідомляв один з учасників засідання. На цій нараді звучала приблизна цифра – близько 5 млрд доларів (4,5 млрд євро), говорить співрозмовник агентства, близький до керівництва Держдуми.

За даними Рахункової палати РФ, станом на початок вересня 2012 року в реєстрі об’єктів федерального нерухомого майна, розташованих за межами Росії, містяться відомості про 973 об’єкти. Це 166 земельних ділянок площею 662 тис. кв. м і 807 будівель і приміщень площею 561 тис. кв. м.

Нагадаємо, що Росія не визнає рішення Третейського суду в Гаазі, який у червні присудив колишнім акціонерам ЮКОСа 50 млрд доларів як компенсацію за експропріацію власності.

У червні у Франції, Бельгії та Австрії було заарештовано російське майно на виконання рішення Третейського суду в Гаазі за позовом колишніх акціонерів ЮКОСа. Це рішення наказує Росії сумарно виплатити 50 млрд доларів кільком компаніям – колишнім акціонерам ЮКОСа.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading