75 євро коштує обійти тримісячні черги за візою в консульствах європейських країнах

візи

У консульствах Чехії, Польщі та Угорщини складніше отримати візу через черги, які можна обійти за допомогою хабара.

Обійти тримісячні черги в консульствах в найближчих до України європейських країнах коштує 75 євро. Країни, які закликають Україну подолати корупцію, самі її використовують у візовій сфері.

Про це розповів президент Асоціації лідерів туристичного бізнесу України Олександр Новиковський.

За словами президента АЛТУ, загалом напрямки відпочинку українських туристів цього літа в порівнянні з минулим роком залишилися незмінними.

При цьому експерт відзначив істотне падіння європейського туризму і справа тут не в ціні на тури, а в труднощах, які виникають з отриманням віз.

“Падіння європейського туризму є. При цьому негативну тенденцію по відношенню до українських туристів проявляють консульства Чеської Республіки, Польщі та Угорщини. Це три країни, які на сьогоднішній день знаходяться в максимально складному просторі для наших громадян”, – прокоментував О.Новиковський.

Він припустив, що складнощі з оформленням віз не викликані побоюванням хвилі міграції, а скоріше корупційними схемами.

“Швидше за все справа в корупційних схемах, які налагоджували роками. Тому що такі напрямки в Європі, як Італія, Франція, Португалія, Іспанія – вранці заніс документи, через 3-4 дня вже забираєш. При цьому в Чехію – записатися просто неможливо. Польща – теж, записуватися треба на три місяці вперед. А от при наявності хабарів, можна записатися на будь-яку дату, без черги. Організовуються бізнес-лаунж, які за 75 євро пропонують отримати візу без черги. Тобто це ті люди, які вчать нас відмовлятися від корупції, будують на території нашої держави корупційні схеми”, – висловив свою позицію експерт з туризму.

Загалом, цього літа українці продовжують їхати у відпустку в Карпати і на пляжі Одеської та Херсонської областей.

“Якщо говорити про український туризм, то це переважно Карпатський регіон, і морський відпочинок в Одеській, Херсонській, Запорізькій та Миколаївській областях”, – підкреслив він.

Він додав, що після українських морських курортів популярним напрямком пляжного відпочинку серед наших туристів є Болгарія.

Крім цього він додав, що тури в Ізраїль на вересень вже розкуплені, а Туреччина в цьому році знизила ціни на свій відпочинок, що теж приваблює туристів.

Однак літній сезон ще триває, тому підсумок щодо витрат і кількості українських туристів на різних популярних курортах можна буде дізнатися вже восени.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading