Україна опинилася в складних умовах, що може спричинити падіння нацвалюти до 50 гривень за долар

курс гривні

Сьогодні ми переступили поріг світової кризи, що охопила сировинну галузь. Україна опинилася в складних умовах, що може спричинити падіння національної валюти до 50 гривень за долар. Про це повідомив економіст Олег Соскін.

“У 2007 році ми пережили економічну кризу, що охопила банківський сектор. Це була початкова фаза. Сьогодні ми переступили поріг світової кризи, що охопила фондові ринки та сировинну галузь”, – сказав він.

Також, за словами О.Соскіна, на сьогоднішній день ознаки зростання економіки України відсутні.

“Я не можу назвати жодного факту, який би сьогодні говорив про зростання економіки країни. Україна – третя країна в світі в списку на банкрутство, після Греції та Венесуелли. І ми маємо всі ознаки падіння економіки: ВВП за 1 півріччя 2015 впав майже на 20%, роздрібна торгівля впала на чверть. Тому говорити про поліпшення економіки держави немає сенсу“, – сказав він.

Також, за словами експерта, якщо в найближчому часі Україна не отримає ніяких кредитних коштів – 1 долар коштуватиме 50 грн.

“Черговий транш від МВФ ми отримали на початку серпня. Проте вже на початку вересня Україні необхідна нова позика. Якщо ми не отримуємо грошей від МВФ і ЄС – то нам доведеться задуматися про дефолт, який означає нездатність держави розраховуватися за взятими на себе зобов’язаннями і підтримувати нормальне функціонування економіки. У цьому випадку криза поглиблюватиметься, як наслідок – вартість 1 долара складе 50 грн“, – сказав О.Соскін.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading