В Україні залишається високий рівень корупції, який стримує прихід інвесторів

корупція

Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж висловив особливу думку: незважаючи на зниження фінансових ризиків, в країні залишається високий рівень корупції, який стримує прихід інвесторів.

За його словами, домовленості про списання частини боргу за єврооблігаціями України дозволять країні виплисти з нинішньої ситуації і існувати далі.

“Коли ми говоримо з інвесторами, вони скаржаться на значну невизначеність у всьому, що стосується України. Реструктуризація прибирає цей елемент невизначеності. Уряду вдалося зробити досить багато, але йому також належить зробити ще більше з поліпшення бізнес-клімату в країні”, – заявив представник ЄБРР.

Франсіс Маліж вважає, насамперед потрібно спрямувати зусилля на подолання корупційних моментів у суспільстві та бізнесі, на прозорість роботи бізнесу.

“Україна залишається ризикованою країною для інвестицій. Країна являє собою цікавий сплав конкурентоспроможності та вартості продукції, пов’язаної з невисокою вартістю робочої сили. Кваліфікація працівників, динаміка бізнесу, технічна освіченість в Україні достатньо високі. І якщо порівняти їх з рівнем оплати праці, то цей показник набагато нижче, ніж по регіону. У цьому плані Україна дуже приваблива для інвестицій. І маржа, яку інвестор може отримати, дуже велика. Разом з цим залишаються бізнес-ризики, на які впливає рівень корупції. Тому боротьба з нею повинна бути продовжена. Ми говоримо про реформу в силових структурах, юриспруденції, реформі держпідприємств. І якщо покласти на одну чашу терезів ризики, а на другу – потенційну вигоду від інвестицій, то ризики, на жаль, поки переважують“, – вважають в ЄБРР.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading