Лідери кримських татар ініціюють блокаду адміністративного кордону з окупованим Росією Кримом

Лідери кримських татар

Лідери кримських татар ініціюють блокаду адміністративного кордону з окупованим Росією Кримом. Таким чином вони прагнуть не допустити ввезення українських товарів на територію півострова.

«80% українських продуктів переправляються через Керченську протоку до Росії, оскільки там ціни ще вищі. Не можна годувати бандитів, які знущаються з наших співвітчизників на окупованій території», – сказав 8 вересня на прес-конференції в Києві лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Він наголосив, що ці протести не повинні йти врозріз з політикою української влади, тому 9 вересня планується зустріч з президентом Порошенком, де обговорюватиметься проведення акції.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров анонсує появу активістів на адмінкордоні з Кримом у третій декаді вересня. Точна дата буде оголошена наступного тижня, додав він.

Режим вільної економічної зони в Криму, який перетворив українців півострова в нерезидентів України, дозволяє ввозити вантажі, у тому числі і ті, що можуть бути використані проти інтересів держави, заявив наприкінці серпня колишній депутат Верховної Ради України, кримчанин Андрій Сенченко.

Він підтвердив нашому сайту інформацію про постачання на територію півострова будівельних матеріалів, які використовуються для спорудження військових об’єктів. Ішлося про пісок і щебінь.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading