Бенджамен програв рудому татарину справу у Вищому господарському суді України

kolomoyskyy vs ahmetov

Вищий господарський суд України відмовив інвестиційної компанії “Бізнес-інвест”, яка входить до групи “Приват” Ігоря Коломойського, у визнанні незаконною та скасування продажу 25% акцій енергогенеруючої компанії “Дніпроенерго” холдингової компанії Dtek Holdings Limited. Про це йдеться в постанові суду від 11 листопада 2015 року.

У постанові зазначається, що компанія “Бізнес-інвест” звернулася до Вищого господарського суду з проханням скасувати рішення Господарського суду Києва від 22 червня, який відмовився визнати незаконною і скасувати продаж 25% акцій компанії “Дніпроенерго”.

Звертаючись з позовом до Господарського суду “Бізнес-інвест” аргументував свої вимоги тим, що заявку на участь у конкурсі з продажу 25% “Дніпроенерго” в 2012 року подала лише одна компанія – DTEK Hоldings Limited, а сам приватизаційний конкурс був проведений з порушенням вимог законодавства.

“Судами попередніх інстанцій встановлено, що позивач не брав участі в процедурі приватизації пакета акцій ПАТ “Дніпроенерго”, – йдеться в постанові.

Також наголошується, що позивач не подавав заяв для участі в конкурсі з купівлі пакету акцій “Дніпроенерго”.

Крім того суд взяв до уваги те, що позивач не здійснює і ніколи не здійснював діяльність, яка, серед іншого, пов’язана з передачею і постачанням електроенергії.

“Разом з тим, як правомірно зазначено судами попередніх інстанцій, наявність свого інтересу на придбання акцій ПАТ “Дніпроенерго” позивач обґрунтовує припущеннями, які не доводять факту його участі в конкурсі за інших умов продажу”, – зазначається в постанові.

Вищий госпсуд ухвалив скасувати рішення Господарського суду Києва від 22 червня і постанову Київського апеляційного госпсуду від 9 вересня в частині відмови в задоволенні позову про визнання недійсним наказу ФДМУ про затвердження інформаційного повідомлення про проведення конкурсу з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу “Дніпроенерго” .

“В іншій частині рішення Господарського суду міста Києва від 22 червня 2015 року та постанову Київського апеляційного господарського суду від 9 вересня залишити без змін”, – йдеться в постанові.

Як повідомлялося 12 березня 2012 року Фонд державного майна продав холдинговій компанії групи ДТЕК DTEK Holdings Limited 25% акцій “Дніпроенерго” за 1 179 700 000 гривень.

ДТЕК стала єдиною компанією, яка подала заявку на участь у конкурсі з продажу 25% “Дніпроенерго”.

“Дніпроенерго” об’єднує Запорізьку, Криворізьку і Придніпровську ТЕС сумарною встановленою електричною потужністю 8,185 ГВт.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

Як повідомлялося, раніше “Бізнес-Інвест” був зареєстрований на ряд кіпрських і віргінських компаній з групи “Приват” Ігоря Коломойського.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading