За вкрадені в українців мільярди дегенерат фірташ накупив нерухомості в Лондоні

Brompton Road

Олігарх Дмитро Фірташ ще до його затримання в Австрії придбав у Лондоні стару станцію метро Brompton Road за 53 мільйони фунтів стерлінгів, а ще раніше – будинок неподалік за 60 мільйонів фунтів стерлінгів. Про це йдеться у відеосюжеті журналістів Наталки Седлецької та Максима Савчука.

Вони виявили, що Фірташ має нерухомість у “серці Лондона”, яку він придбав, у тому числі, після Євромайдану в Україні.

Журналіст Олівер Буллоу виявив частину власності Фірташа у лондонському Brompton Square, 12-а. За його словами, він натрапив у списку телефонних абонентів на прізвище Фірташ і ім’я Лада (дружина Дмитра Фірташа і засновниця фонду Firtash Foundation – ред). По суті, це підвальне приміщення – журналіст припускає, що воно може коштувати 1,5 мільйони фунтів.

Однак Буллоу виявив, що Фірташ придбав у листопаді 2012 року ще й новобудову на Cottage Place, 8, – за 60 мільйонів фунтів стерлінгів. Це будівля у 5 поверхів, 2 з яких – під землею.

“У тому ж сквері Фірташ викупив іще один об’єкт – колишню станцію лондонського метро Brompton Road. Ця історична будівля коштувала українському газовому магнату 53 мільйони фунтів стерлінгів. Це два річних бюджети міста Ужгород”, – стверджують журналісти.

“Ця купівля відбулася одразу після розстрілів на Майдані (у Києві) та втечі Януковича з України в Росію – 27 лютого 2014 року”, – наголошують вони.

І заплатив Фірташ за цю будівлю на рахунки британського Міністерства оборони, на балансі якого була станція метро на лінії Пікаділлі (в районі Knightsbridge), якою користувалися до 1934 року, а під час Другої світової війни використовували як бункер.

У прес-службі Фірташа відмовилися коментувати інформацію про майно олігарха у Лондоні і подальшу долю старої станції метро.

Між тим, журналісти зазначають, що українські олігархи купують нерухомість у Лондоні для відмивання брудних грошей – здебільшого вони там не живуть, для них це “інвестиції”.

Так, як відомо, найбагатший бізнесмен України Рінат Ахметов володіє найдорожчими апартаментами в Лондоні – він є власником пентхаусу у комплексі One Hyde Park, який придбав за 136 мільйонів фунтів стерлінгів.

За 2,5 км від того місця розташована вілла Віктора Пінчука. За даними британського автора Марка Холлнгсворта, зять колишнього президента України витратив більше 70 мільйонів фунтів на будинок у Кенсінгтоні. Компанія Пінчука “East One” офіційно визнавала придбання 4-поверховго будинку там.

Журналісти зазначають, що Ольга Калетник – племінниця екс-“регіонала” Григорія Калетника, сестра Оксани Калетник та двоюрідна сестра Ігоря Калєтніка – має апартаменти за 200 м від пентхауса Ахметова: будинок 199 у Knightsbridge Apartments. Журналістів переконували, що в тих апартаментах Ольга Калетник не мешкає, а здає їх.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading