Прочитайте це, якщо плануєте купувати вживаний автомобіль

buy-used-cars

Прочитайте це, якщо плануєте купувати вживаний автомобіль:

Після аварії кузов важко повернути до ідеального стану. Багато майстрів вважають, що краще купити авто, яке ще не ремонтували. Якщо воно було в дрібних аваріях, можна для себе якісно відновити і не хвилюватися, чи добре його відремонтував попередній власник.

Навіть якщо замінити деталь і приварити її за правильною технологією, не завжди вдасться забезпечити первинну міцність кузова. Якщо довелося переварювати дах або силові елементи – кузов не буде таким міцним і при наступній аварії деформується набагато більше, ніж новий автомобіль. Крім цього, ремонт кузова – одна з найдорожчих робіт в автомобілі.

Автомобіль потрібно оглядати, коли той чистий, а на вулиці світло, бажано сонячно. Першу підозру щодо історії автомобіля повинне викликати лакофарбове покриття. У таку погоду буде краще видно дефекти фарби. Якщо візуально фарба виглядає добре, потрібно перестрахуватися і пройтися по кузову “товщиноміром”. Він покаже, які елементи кузова шпаклювали, а які – просто підфарбовували.

У десятирічного автомобіля фізично не може ідеально зберегтися фарба. Автомобіль без істотної поломки вкрай рідко фарбують. Вам можуть сказати, що автомобіль повністю перефарбували, бо вдалося обдурити страхову компанію. Це також рідкісний випадок.

Якщо частина елементів відрізняється відтінком, свіжістю – авто було в ДТП. Якщо власник купив старі запчастини (нові) і пофарбував їх в колір авто – в цьому нічого страшного. Гірше, якщо вирівнювали і шпаклювали старі елементи. Шпаклівка з часом може тріскатися. Тріщина спричинить дефект фарби і в цьому місці почнеться корозія.

Але найгірше, коли крім навісних кузовних елементів постраждали і силові. Якщо перефарбовані двоє дверей, перевірте центральну стійку кузова. Також варто перевірити під переднім бампером, якщо той перефарбували. Зокрема, чи не тече радіатор і чи неушкоджений “телевізор”. Авто, в якому змінювали силові елементи, краще не купувати. Потрібно дивитися на місцях зварювання кузовних елементів, чи вони заводські. Для гарантії, перед оглядинами можна “погуглити” конкретну марку автомобіля і подивитися, як виглядають її місця зварювання.

Зазори між кузовними елементами повинні бути рівними. Як між дверима і капотом і крилом. Якщо зазори не однакови, то кузовні елементи ремонтували.

Після цього перевірте коди на всіх вікнах. Вони повинні збігатися. Але треба робити поправку на те, що лобове скло часто змінюють через попадання каміння на дорогах. Також власник може запевняти вас, що одне з вікон розбили злодії.

Про те, що авто побувало в аварії, можна дізнатися і завдяки оптиці. Якщо у фарах або задніх ліхтарях є волога і вони запітніли, значить в цю частину був удар. Після удару оптика тріскається і починає пропускати вологу.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading