Рейтинг міст світу з найвищими цінами на нерухоме майно – Prime Global Cities Index

vankuver-canada

Опубліковано Рейтинг міст світу з найвищими цінами на нерухоме майно [Prime Global Cities Index] за третій квартал 2016 року.

У рейтингу показано, що попри підвищення цін на нерухомість у 37 містах (які брали участь у дослідженні) у середньому на 3,8%, у багатьох містах зростання цін на нерухомість класу люкс уповільнилось у порівнянні з попереднім кварталом.

На нерухомість класу люкс припадає 5% від ринку нерухомості кожного міста.
Це обумовлено різноманітними факторами, включаючи додаткові податки на нерухомість, загальнонаціональні вироби та скасування податкових пільг для іноземних покупців.

Давайте поглянемо на міста, які посіли найвищі позиції у рейтингу, за відсотками зростання цін на нерухомість класу люкс за останній 12-місячний період:

9. Сідней, Австралія

Збільшення цін за 12-місячний період: 8.1%

Збільшення цін за 3-місячний період: 1.0%

Ринок розкішної нерухомості у найбільшому місті Австралії тримається на плаву завдяки обмеженій пропозиції.

Експерти заявляють, що повільні темпи зростання у цьому сегменті за останні три місяці спричинені запровадженням у місті нового податку на нерухомість. Новий Південний Уельс, штат Австралії, в якому розташований Сідней, у червні запровадив додатковий 4% гербовий збір для іноземних покупців.

8. Кейптаун, Південно-Африканська Республіка

Збільшення цін за 12-місячний період: 8.5%

Збільшення цін за 3-місячний період: 0%

Особливості розташування Кейптауну між береговою лінією та горами значно обмежує можливості розширення міста, Населення якого постійно збільшується за рахунок притоку молодих робітників. А це, у свою чергу, зумовлює зростання попиту на житло.

7. Токіо, Японія

Збільшення цін за 12-місячний період: 9.2%

Збільшення цін за 3-місячний період: 3.8%

У звіті агентства Bloomberg йдеться про розквіт ринку нерухомості Токіо. Підкреслюється, що послаблення японської єни та відносна дешевизна житла у Токіо, порівнюючи з іншими великими містами світу, спричинили надходження інвестицій у місто, як з території Японії, так і з-за кордону.

6. Мельбурн, Австралія

Збільшення цін за 12-місячний період: 10.2%

Збільшення цін за 3-місячний період: 2.9%

Багаті іноземці, здебільшого з Китаю, зумовлюють попит на житло найвищого класу у цьому австралійському місті.

5. Торонто, Канада

Збільшення цін за 12-місячний період: 12.0%

Збільшення цін за 3-місячний період: 1.2%

Іноземні інвестиції та відносно низький курс канадського долару спричинили різке зростання цін на житло у найбільших містах Канади протягом останніх років. За останні три місяці темпи 3-місячного зростання уповільнилися, однак за 12-місячний період цей показник зріс на 12%.

4. Гуанчжоу, Китай

Збільшення цін за 12-місячний період: 14.3%

Збільшення цін за 3-місячний період: 6.9%

Ціни на нерухоме майно класу люкс у третьому найбільшому місті Китаю зросли на 6,9% за останній квартал. Це – найпотужніший транспортний та торговий центр країни.

3. Сеул, Південна Корея

Збільшення цін за 12-місячний період: 17.5%

Збільшення цін за 3-місячний період: 8.2%

Ціни на нерухомість у Південнокорейській столиці невпинно зростають з 1970-х, коли уряд перетворив рисові поля на південь від міста на сучасний житловий район. Ціни на житло зросли у цьому місті на 8.2% за останній квартал, що є найвищим показником у нашому рейтингу.

2. Шанхай, Китай

Збільшення цін за 12-місячний період: 23.4%

Збільшення цін за 3-місячний період: 3.5%

Кількість населення найбільшого міста східного Китаю зросла з 13 мільйонів у 1995 році до 24 мільйонів у 2015 році, обумовлюючи високий попит на житло. Активність ринку також підживлюється завдяки притоку висококваліфікованих робітників, які останніми роками переїжджають до Китаю.

1. Ванкувер, Канада

Збільшення цін за 12-місячний період: 31.6%

Збільшення цін за 3-місячний період: 1.5%

Місто з населенням трохи більшим за 600 000 мешканців є дуже популярним серед китайських інвесторів. У серпні провінція Британська Колумбія запровадила суперечливий збір на придбання іноземними покупцями житла у Ванкувері та передмістях для подолання проблеми зростання цін. За останні три місяці ціни зросли лише на +1,5%, однак за 12-місячний період цей показник зріс на +31.6%.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading