Єврооблігації Приватбанку стрімко дешевшають з середини минулого тижня

pryvatbank-deshevshae

Єврооблігації одного з найбільших українських банків – “Приватбанку” – з середини минулого тижня стрімко дешевшають на зростаючих побоюваннях серед учасників ринку щодо можливої націоналізації фінустанови.

Котирування цінних паперів з погашенням в січні і лютому 2018 року з 17 листопада впали в ціні на 15,242 відсоткових пункти (п.п.) – до 65,033% номіналу і 13,754 п.п – до 64,896% номіналу відповідно.

Їх прибутковість при цьому зросла на 23,512 п.п. – до 55,02% річних і 19,892 п.п. – до 52,387% річних відповідно.

“Весь фінансовий ринок зараз тільки і говорить про ризик націоналізації “Приватбанку”, – повідомив агентству фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Сергій Фурса.

За його словами чутки про можливу націоналізацію найбільшого банку країни вже давно ходять по ринку, але останнім часом вони активізувалися.

Також, побоювання серед інвесторів щодо націоналізації “Приватбанку” зазначив і керівник аналітичного відділу Олександр Паращій.

“Згідно з меморандумом співпраці між Україною і Міжнародним валютним фондом, якщо буде націоналізація банку, власники його єврооблігацій будуть змушені погодитися на примусову реструктуризацію або конвертацію боргових зобов’язань (bail-in). Яким чином буде проходити така боргова операція, в документі не уточнюється . Ймовірно, власникам цінних паперів можуть запропонувати або величезне списання боргу (haricut), або обмін облігацій на акції банку”, – підкреслив він.

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація, що уряд найближчим часом ухвалить рішення про націоналізацію “Приватбанку”.

У “Приватбанку” цю інформацію спростували і назвали її фейком.

Як відомо, 2015 рік банк закінчив із прибутком 216 млн гривень, а в 1 півріччі прибуток банку становив 530,9 млн гривень.

41,66% акцій “Приватбанку” належать бізнесменові Ігорю Коломойському, 33,2525% – бізнесменові Геннадію Боголюбову.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading