Необхідні характеристики для керівника в майбутньому

manager-future

В 1914 році генеральний директор був монархом. Наприклад, Генрі Форд або Джон Рокфеллер. Ці хлопці побудували величезні бізнес-імперії, тому що дуже вірили в свої ідеї, які тоді складно було уявити.

У 1968 році генеральний директор був прем’єр-міністром. Уолт Дісней або засновник “Макдональдсу” Рей Крок. Вони відбирали керівників, контролювали процес використання ресурсів і моніторили бізнес-процеси, щоб розширити бізнес і зробити його прибутковим.

У 2016 році генеральний директор — заповзятливий лідер. За результатами його роботи стоїть наполеглива праця, яка гарантує кожному працівнику, незалежно від віку, відчуття значущості в роботі.

А яким буде СЕО майбутнього?

1. Повинен мати досвід командної роботи

Найважливіше — бути частиною колективу і делегувати повноваження, визнавати свої помилки і приймати чужу точку зору. В майбутньому лідер повинен буде давати рекомендації, а не вказувати на те, що і як робити. Він стане в першу чергу надійним помічником для своїх колег.

2. Знадобиться бізнес-освіта

Зараз деякі керівники навіть не мають вищої освіти, і це нормально. Це не заважає їхній компанії успішно конкурувати на ринку. Але в майбутньому конкуренція суттєво збільшиться, і ступінь МВА дасть більше шансів отримати вищу посаду, особливо у великій компанії.

3. Необхідний досвід соціальної роботи

Він потрібен для підтримки стабільності в команді. Генеральному директору важливо знаходити підхід до кожного співробітника, задовольняти їхні інтереси.

4. Важливо розбиратися в сучасних технологіях

Вони допоможуть керівнику забезпечити як внутрішню, так і зовнішню комунікацію, скоротити витрати, підвищити ефективність компанії в цілому.

5. Обов’язково потрібно буде вміти налагоджувати комунікацію

Вміння спілкуватися зі співробітниками допоможе зберегти довіру і зробити роботу більш ефективною. Стиль керування буде менш авторитарним.

6. Любов до подорожей — невід’ємна риса

Сьогодні тільки 35% керівників мають досвід роботи за кордоном. Але кордони між країнами стають все більш умовними, меж для бізнесу у світі практично немає. Вже зараз для багатьох начальників нормально здійснювати по кілька перельотів на тиждень, і ця тенденція тільки посилиться.

7. Знання мов — величезна перевага

Щоб ефективно вести бізнес по всьому світу, тільки англійської мало, потрібно хоча б розуміти мови країн, в яких працює компанія.

Ще в майбутньому на керівних постах буде більше жінок. Зараз серед керівників компаній, які входять до списку S&P 500, лише 4,2% жінок. А через 25 років в списку керівників 2500 найбільших компаній буде 30% жінок.

Бути лідером майбутнього складно. Потрібно буде розбиратися в психології, менеджменті, навчитися бути емоційно врівноваженим, рішучим і вміти слухати оточуючих. А головне вміння — готовність змінюватися і вчитися новому. Інший керівник у швидко мінливому світі просто не зуміє керувати бізнесом.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading