Так звані українські депутати залишили пільги для колег часів СРСР

На засіданні парламенту народні депутати України відмовилися підтримувати запит нардепа з фракції Радикальної партії Юрія-Богдана Шухевича щодо зняття грифу «опублікуванню не підлягає» та скасування всіх засекречених нормативно-правових актів Президента України, якими встановлені «незаконні пенсійні привілеї для колишніх народних депутатів УРСР та СРСР, колишніх перших секретарів обкомів Компартії України і т.д., а також членів їхніх сімей, яким нараховують пенсії, виходячи з посадового окладу міністра Кабінету міністрів України», – випливає зі статусу документа на офіційному сайті Верховної Ради.

В ході голосування відповідний депутатський запит підтримали лише 84 парламентарія з 308 зареєстрованих в сесійній залі. Утримався – один депутат, не голосували 223 обранця.

Відзначимо, з фракції Радикальної партії запит підтримали лише чотири парламентарії, а не голосували за документ 15 «радикалів».

Як відомо, раніше Рада не підтримала аналогічне звернення Шухевича до екс-прем’єра Арсенія Яценюка. Депутат вимагав від Кабміну провести ревізію соцзабезпечення колишніх депутатів і чиновників часів УРСР і СРСР і скасувати нарахування їм підвищених пенсій, а також заблокувати надання їм державних пільг.

Раніше парламент 247 голосами скасував оподаткування пенсій як для працюючих, так і для непрацюючих пенсіонерів в розмірі до 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, – йдеться в законопроекті №4245 про внесення змін до Податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування пенсій. Документ був внесений до парламенту Ю.Шухевичем.

Правда України

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading