Прокурори САП підтримали Холодницького в листі до голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підписали лист на підтримку голови відомства Назара Холодницького. Звернення до голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталія Грушковського оприлюднила прес-служба САП.

Прокурори нагадують, що 26 липня КДКП розглядатиме висновок свого члена за дисциплінарними скаргами генерального прокурора Юрія Луценка та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника про наявність дисциплінарного проступку в діях Холодницького.

«Фактично під згадане засідання окремі особи намагаються скомпілювати увесь перелік своїх претензій до САП, який накопичився в них за час діяльності Спеціалізованої прокуратури, незалежно від того, чи є ці претензії предметом розгляду Комісії, і використати його як привід переконати комісію ухвалити рішення про звільнення керівника прокуратури», – заявили в САП.

Автори звернення розцінюють це як тиск: «…не стільки на керівника САП, скільки на кожного з нас».

«За прийняттям кожного з цих «незручних» процесуальних рішень стоїть окремо взятий прокурор», – зазначили в САП.

Підписанти запевняють комісію у своїй готовності надати ґрунтовні пояснення і особисто на засіданні комісії підтвердити відсутність будь-якого незаконного тиску на них з боку Холодницького.

НАБУ і Генпрокуратура наприкінці березня звинуватили очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» у його робочому кабінеті.

Читайте також: «Раніше здавалось, що Холодницький піде, тепер сумніваюсь – Лємєнов»

Генеральний прокурор Юрій Луценко уточнював, що про кримінальне переслідування Холодницького не йдеться: він та голова Антикорупційного бюро Артем Ситник просять кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про звільнення голови САП.

Пізніше стало відомо, що доповідач комісії рекомендує притягнути Холодницького до догани замість звільнення.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник направив до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів заперечення цього висновку.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading