Держприкордонслужба посилює охорону кордону на Закарпатті

Державна прикордонна служба повідомляє, що 27 липня направила групу офіцерів адміністрації ДПС на Закарпаття для посилення охорони державного кордону з країнами Європейського Союзу. 

Таке рішення ухвалило керівництво ДПС через почастішання випадків контрабанди та нелегального перетину кордону.

Директор Департаменту охорони державного кордону генерал-майор Юрій Гресько зауважує, що це не перше посилення охорони кордону особовим складом.

«Як показали попередні результати посилень – кількість правопорушень, що пов’язані з протиправною діяльністю на державному кордоні під час ущільнення державних рубежів значно зменшується», – наводить цитату Греська прес-служба ДПС.

​Прикордонники нестимуть службу в дев’яти підрозділах на найбільш проблемних ділянках кордону. Їхнє завдання – запобігати переправленню нелегальних мігрантів, корупційній діяльності та контрабанді.

За даними ДПС, під час аналогічного посилення охорони державного кордону наприкінці минулого року прикордонники затримали 23 особи з незаконний перетин кордону, з них 17 – незаконні мігранти. Також було виявлено контрабандні товари на суму 365 тисяч гривень.

Як раніше повідомляла Державна фіскальна служба, через контрабанду лісу-кругляку з України було порушено 39 справ на загальну суму 35 мільйонів гривень.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading