Мінрегіонбуд хоче вивести з тіні ринок оренди житла – законопроект

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробляє законопроект, ухвалення якого покликане вивести ринок оренди житла з тіні, повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра Лев Парцхаладзе.

«Зараз Мінрегіон розробляє законопроект, що, на нашу думку, дозволить створити дієвий ринок орендного житла в Україні», – написав він.

Парцхаладзе зазначив, що нині більше 70% такого житла перебуває в тіні, ринок оренди не контролюється. При цьому його врегулювання зможе у більшій мірі вирішити житлову проблему багатьох українців.

Заступник міністра зазначив, що 2 серпня в Мінрегіоні відбудеться відкритий круглий стіл, на якому експерти й фахівці обговорюватимуть проблемні питання ринку орендного житла. Зокрема, формування фонду орендних будинків, джерела їх фінансування, особливості будівництва орендних будинків, управління орендними будинками і умови найму.

Читайте також: Гарні пропозиції, але дивні прохання: пошук житла онлайн уже не той

Про роботу над законопроектом, який дасть змогу врегулювати питання оренди житла в Україні, у лютому цього року говорив також міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Останніми роками триває обговорення шляхів законодавчого врегулювання ринку оренди житла в Україні, головним чином через те, що значна частина жителів великих міст орендують житло, а його власники не сплачують податків.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading