Чиновниці Харківської міськради Гандзюк надали охорону – юрист

Активістці, виконувачці обов’язків керуючої справами Херсонської міськради Катерині Гандзюк надали державну охорону, повідомив юрист Масі Найєм на своїй сторінці у Facebook.

«Поліція задовольнила клопотання адвоката Катерини Гандзюк про надання держохорони. На цей момент їй надали таку охорону», – написав Масі Найєм.

Читайте також – Напади на активістів. Провалена реформа правоохоронної системи чи непокаране зло?

Виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк шпиталізували після нападу, який стався вранці 31 липня близько 8:30. Коли жінка вийшла з під’їзду свого будинку, щоб іти на роботу, до неї підбіг невідомий, одягнений у чорне. Він плеснув в обличчя Гандзюк невідомою речовиною і втік.

Спочатку правоохоронці кваліфікували напад на Катерину Гандзюк як «хуліганство», а потім перекваліфікували на «умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого». 1 серпня у ГПУ повідомили, що напад кваліфікують як «замах на умисне вбивство, вчинений з особливою жорстокістю».

Гандзюк переправили авіацією до Києва.

Це вже третій цього літа напад на відомих у Херсоні людей. У червні невідомі особи атакували з ножем «автомайданівця» Віталія Устименка, того ж місяця двоє чоловіків побили головного редактора херсонського сайту «Мост» Сергія Нікітенка.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading