За декілька тижнів в Україні виявили 4 випадки торгівлі дітьми – офіс омбудсмена

В офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини заявили про 4 виявлених факти торгівлі дітьми в Україні, три з яких сталися у липні та один – поточного місяця.

«Враховуючи, що останнім часом почастішали випадки торгівлі людьми, зокрема дітьми, Людмила Денісова звертатиметься до Міністерства соціальної політики України, аби з’ясувати, які вживаються заходи для запобігання торгівлі людьми та яка робота ведеться з дітьми, яких вдалось врятувати», – йдеться в повідомленні на сайті омбудсмена.

Згідно з повідомленням, 3 серпня мати намагалася продати за 2,5 тисячі доларів 3-річну дитину на Закарпатті, 4 липня на Херсонщині жінка пробували продати 3-місячне маля за 210 тисяч гривень, 31 липня в Івано-Франківську чоловік за 100 тисяч гривень хотів продати 3-місячного сина. У всіх випадках «горе-продавців» затримали. Крім того, у липні в Києві правоохоронці викрили групу осіб, які під прикриттям репродуктивної клініки займалися продажем дітей за кордон.

Читайте також: На Закарпатті затримали жінку, яка намагалася «продати» 2-річного хлопчика і його матір – поліція

За перше півріччя поліція виявила 186 випадків торгівлі людьми в Україні. Підозри у вчиненні злочину оголосили 66 особам, 27 із них заарештовані.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading