У ГПУ пояснили, чому справу Гандзюк передали до СБУ

У Генеральній прокуратурі заявляють, що передача справи про замах на херсонську чиновницю Катерину Гандзюк до Служби безпеки України не пов’язана з тим, що в замовленні замаху підозрюють працівників правоохоронних органів.

Про це в коментарі Радіо Свобода повідомила речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

«Це пов’язано з тим, що було прийняте рішення генеральним прокурором ще минулого тижня передати цю справу до СБУ, до центрального району зокрема. Тому що висловлювалася недовіра з боку самої Гандзюк щодо поліції місцевого рівня», – сказала вона.

Читайте також: «Представництво ООН закликає українську владу ефективно розслідувати напади на активістів​»

Речниця наголосила, що справою буде займатися центральне слідче управління Служби безпеки.

Напередодні Юрій Луценко опублікував фото документа, в якому замах на вбивство Катерини Гандзюк трактується як такий, що був здійснений на замовлення працівників державних або правоохоронних органів «за сприяння сепаратистський організацій на території півдня України з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки».

Про намір передати справу Гандзюк до СБУ генеральний прокурор повідомляв ще минулого тижня.

Раніше Нацполіція заявила про розшук другого підозрюваного в замаху.

Напад на виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк стався 31 липня вранці. За даними поліції, підозрюваний Микола Новіков облив її сірчаною кислотою. Поліція порушила справу за статтею «замах на вбивство». Гандзюк переправили авіацією до Києва. Їй надали охорону.

Суд обрав Новікову запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading