Лазаренко може підписати угоду про примирення зі слідством США – ЗМІ

Екс-прем’єр України Павло Лазаренко має намір підписати з правоохоронними органами США угоду про примирення у справі про конфіскацію активів колишнього чиновника, повідомляє Kyiv Post.

За даними видання, 13 серпня до федерального суду у Вашингтоні, округ Колумбія, представники уряду США подали спільне клопотання, в якому йдеться про те, що вони узгодили з Лазаренком «загальні контури врегулювання» справи.

«Сторони нині розробляють угоду про врегулювання, яка після підписання має привести до завершення цієї справи», – йдеться в документі.

Повідомляється, що федерального суддю США просять на невизначений час відкласти всі поточні терміни у справі, оскільки сторони хотіли б зосередити увагу на розробці зазначеної угоди.

«Замість того, щоб витрачати додаткові ресурси, намагаючись вирішити фактичні та юридичні питання в цій справі, сторони хотіли б зосередити свою увагу на розробці угоди про врегулювання», – йдеться в заяві.

Читайте також: ГПУ: одному з найближчих соратників Лазаренка повідомили про підозру

У державній реєстрації вказано, що документ, в якому викладені загальні контури врегулювання, був узгоджений сторонами у справі – в тому числі Лазаренком, членами його сім’ї та адвокатами відділу з відмивання грошей і повернення активів Міністерства юстиції США – 10 серпня.

Видання зазначає, що «умови будь-якого можливого врегулювання і скільки грошей, якщо вони є, будуть повернуті Україні, залишаються невідомими».

Повідомляється, що в Міністерстві юстиції США відмовилися коментувати цю інформацію.

Також від коментарів відмовився заступник генпрокурора України Євген Єнін, сказавши, що «будь-який коментар може зіпсувати дуже крихку надію на успіх». У лютому Єнін заявляв, що справа наближається до «завершального етапу».

У травні минулого року генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що відповідні служби США запевнили українську сторону у передачі більшої частини коштів екс-прем’єра Павла Лазаренка Україні, якщо буде ухвалене рішення про їх конфіскацію.

Павло Лазаренко обіймав посаду прем’єр-міністра України з травня 1996 до червня 1997 року. Він втік із України 1999 року і врешті опинився у США, де без успіху домагався притулку й натомість був засуджений більш ніж на вісім років позбавлення волі, значного штрафу і конфіскації майна за звинуваченнями, пов’язаними з відмиванням коштів. 2012 року він вийшов на волю після закінчення терміну і, за повідомленнями, отримав право на мешкання у США, де й живе з родиною – другою дружиною, своєю колишньою перекладачкою на судах у США, і їхніми трьома дітьми. Тим часом правоохоронні органи США далі продовжують з’ясовувати подробиці щодо відмитих ним коштів.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading