Ветерани бойових дій і волонтери закликають владу встановити 29 серпня Днем вшанування загиблих оборонців

17 серпня волонтери та ветерани бойових дій на сході України звернулись до української влади із закликом визнати дату 29 серпня Днем пам’яті загиблих оборонців України. Про це сьогодні на брифінгу у Київській міській держадміністрації повідомили представники місцевої влади і волонтерських організацій.

На брифінгу у КМДА представники волонтерських і ветеранських організацій оприлюднили пропозиції щодо вшанування загиблих 29 серпня. Серед іншого, заплановано встановити біля «Стіни пам’яті» електронний термінал і подовжити «Стіну», розмістивши 4 нові секції, з портретами і короткими біографіями загиблих за Україну в період 2016-го – початку 2019 року.

Читайте також: «Можна звинувачувати Путіна, але злочини в Іловайську чинили конкретні люди – представник ООН»

З ініціативи предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату патріарха Філарета та капеланів відбудеться міжконфесійний молебень на вшанування загиблих оборонців.

За словами волонтера, співробітника Національного військово-історичного музею України Романа Федчука, дотепер Київська влада не надала статусу «Стіні пам’яті» і території поруч з нею, що ускладнює роботу волонтерів по її впорядкуванню.

Як повідомив Радіо Свобода волонтер, координатор народного проекту «Стіна пам’яті» Павло Нетьосов, дату 29 серпня обрано не випадково: цього дня під Іловайськом гібридні російські війська розстріляли десятки українських військових.

Читайте також: «Доповідь ООН: українських військових під Іловайськом вбивали, коли ті були позбавлені боєздатності»

«Народ уже встановив 29 серпня Днем пам’яті, починаючи з 2015 року до «Стіни пам’яті» у Києві з’їжджаються люди з усієї України, щоб вшанувати пам’ять наших загиблих оборонців. Тепер справа за політиками – закріпити цей день офіційно», – зазначив Нетьосов.

У липні цього року волонтери та ветерани бойових дій на сході України розпочали кампанію на підтримку «Стіни пам’яті», до якої долучились відомі українські митці, військовослужбовці, бійці добровольчих батальйонів, родини загиблих воїнів, капелани.

Станом на початок 2018 року, кількість загиблих за оборону України перевищила 3.500 осіб.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading