Російські тюремники погрожують примусово годувати Сенцова – громадський працівник

Федеральна служба виконання покарань Росії почне примусово годувати українського режисера Олега Сенцова, який 100 днів голодує в російській колонії, якщо відмова від їжі буде загрожувати його життю, повідомив відповідальний секретар Громадської спостережної комісії Москви Іван Мельников.

«100 днів голодування – це дуже складно, він, звичайно, має вживати суміші, інакше б уже помер. У Федеральної служби виконання покарань є свій регламент, і якщо його життю загрожуватиме небезпека, то його будуть годувати примусово», – сказав Мельников російському агентству «Інтерфакс».

Він додав, що не вважає голодування ефективним способом відстоювання своїх прав і що це тільки шкодить здоров’ю. «Але потрібно розуміти, що Сенцов в даному випадку йде на принцип», – сказав Мельников.

Раніше у Федеральній службі виконання покарань Росії заявили, що мають намір «не дати померти» Сенцову.

21 серпня виповнюється 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв’язнів.

Попри неодноразові заклики припинити голодування, Сенцов продовжує свій протест. У колонії в північному російському місті Лабитнангі проводять медичні процедури, щоб не допустити смерті в’язня, але щодня ризик нової кризи зі здоров’ям Сенцова зростає.

14 серпня Олег Сенцов розповів російській правозахисниці Зої Свєтовій, яка їздила до нього в колонію, що його стан «передкритичний».

Читайте також: Сестра Сенцова: Олег втрачає надію і не вірить у звільнення

Активісти в Україні й десятках країн світу оголосили про проведення в сотий день голодування Сенцова акцій на його підтримку.

Окрім України, акції «Солідарність з Олегом Сенцовим» одночасно відбудуться у Великій Британії, Кенії, Швеції, Данії та США. Чеські кінематографісти оголосили 21 серпня днем початку «ланцюгового» голодування на підтримку українського режисера з Криму Олега Сенцова.

 

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading