В 2019 році Україна витратить на оборону близько 200 мільярдів гривень – Турчинов

В 2019 році обсяг внутрішнього валового продукту України складе майже 4 трильйони гривень, отже, оборонний сектор отримає близько 200 мільярдів, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Цю заяву наводить прес-служба РНБО. Згідно з повідомленням, Турчинов провів нараду щодо формування оборонного бюджету на 2019 рік за участі виконувачки обов’язків міністра фінансів Оксани Маркарової, міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, голови Міністерства оборони Степана Полторака та очільника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова.

Турчинов зокрема нагадав, що за законом фінансування сектору оборони і безпеки України повинно складати не менше ніж 5% від ВВП країни.

Серед пріоритетних напрямків фінансування на 2019 рік Турчинов називає закупівлю сучасних ракетних систем і комплексів, артилерійської зброї, посилення протиповітряної оборони та бойової авіації.

Читайте також: «Військовий парад у Києві: нова зброя, нове вітання, нова армія​»

«Одним з важливих пріоритетних завдань оборонного бюджету є реалізація соціальних гарантій військовослужбовців, насамперед підвищення їх грошового забезпечення, що необхідно для збереження професійного ядра Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших силових структур», – наводить слова Турчинова прес-служба.

27 серпня президент України Петро Порошенко підписав закон про підвищення соціального захисту військових, який має забезпечити учасникам ООС такі ж державні гарантії, які мають учасники АТО, ветерани та учасники бойових дій.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading