Ще одна бригада морської піхоти України має з’явитися до кінця жовтня – генерал-майор Юрій Содоль

До кінця жовтня цього року планується сформувати ще одну бригаду морської піхоти. Про це Радіо Свобода повідомив командувач морської піхоти генерал-майор Юрій Содоль.

Він зазначив, що командир бригади та його заступники вже визначені, зараз вони перебувають в пункті постійної дислокації формування.

Як уточнює кореспондент Радіо Свобода, йдеться по село Дачне, яке розташоване в Біляївському районі приблизно за 30 кілометрів від обласного центру.

Спеціально для морських піхотинців у Дачному створюється військове містечко сучасного зразка – із гуртожитками покращеного типу для військовослужбовців-контрактників, гуртожитком для офіцерського складу, спортивно-оздоровчим комплексом, медичною частиною та таке інше. 

Наразі в структурі Командування морської піхоти (КМП) як єдиного органу управління частинами морських піхотинців та берегових артилеристів налічуються бригади морської піхоти і артилерійська, три окремих батальйони морської піхоти, реактивний артилерійський полк тощо.

Відповідно до плану реформування Військово-морських сил України, поділ ВМС на морське командування і командування морської піхоти був зроблений на початку 2018 року для оптимізації управління окремими напрямами. Командувач морської піхоти генерал-майор Юрій Содоль перебуває у прямому підпорядкуванні командувача ВМС ЗС України Ігоря Воронченка. 

Читайте також: США нададуть Україні кораблі та протикорабельні ракети – військовий експерт

Морська піхота є універсальним родом військ, який може діяти на воді, суші, у повітрі (як самостійно, так і у взаємодії з іншими підрозділами).  

Як зазначив генерал-майор Содоль, нині зона відповідальності морської піхоти України простягається від Маріуполя до Болграда на Одещині. Йдеться про  близько тисячі кілометрів Азовського моря і понад 1,7 тисячі Чорного моря.

Раніше командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко повідомив, що на Азовському напрямку буде збільшено корабельне угруповання, присутність артилерії та морської піхоти.

«Дійсно перед морською піхотою поставлені певні задачі, але озвучувати їх через зрозумілі причини не стану», – зазначив у розмові з Радіо Свобода генерал-майор Юрій Содоль.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading