НАБУ: Спеціалізована антикорупційна прокуратура хоче укласти угоду з екс-головою ДІФКУ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура хоче укласти угоду з колишнім головою правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи, обвинуваченим у скоєнні особливо тяжкого злочину, повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України. У НАБУ стурбовані такими намірами.

Прес-служба бюро зазначає, що про такі плани обвинувачення прокурор САП оголосив 5 вересня 2018 року під час судового засідання.

Згідно з повідомленням, прокурори САП спробували змінити кваліфікацію злочину, інкримінованого обвинуваченому, на більш м’який: «привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шлях зловживання службовим становищем» – на «зловживання владою або службовим становищем».

За даними НАБУ, прокуратура наполягає призначити посадовцеві умовне покарання з іспитовим строком у два роки.

Крім того, повідомляють у бюро, прокурори САП пропонують звільнити обвинуваченого не тільки від цивільної відповідальності у вигляді відшкодування державі шкоди, а й від обов’язку брати участь у засіданнях судів усіх інстанцій, «в яких наразі ДІФКУ намагається відстояти свої права та повернути вкрадені кошти».

На думку НАБУ, ця угода «зведе на нуль» шанси держави компенсувати 14,5 мільйона гривень збитків.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура наразі не реагувала на звинувачення.

У лютому 2016 року керівника ДІФКУ Арсена Ісаакяна затримали за підозрою в розтраті державного майна на суму понад 14 мільйонів гривень. Згодом Кабмін його звільнив.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading