Протести під ГПУ: МВС повідомляє про постраждалих поліцейських

Семеро поліцейських постраждали внаслідок штурханини під будівлею Генеральної прокуратури, повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Як зазначають у прес-службі міністерства, активісти спробували потрапити до будівлі ГПУ, через що й зіткнулися з працівниками поліції, які її охороняли.

«Під час конфлікту постраждало кілька правоохоронців, надати допомогу яким не було можливості через людей, які штурмували приміщення. Згодом учасники акції зробили коридор – і поліцейські відступили. Постраждалим поліцейським надають необхідну медичну допомогу», – йдеться в повідомленні.

В МВС додають, що застосували вогнегасники проти мітингувальників, а ті почали кидати камінням по вікнах будівлі.

Водночас кореспондентка Радіо Свобода з посиланням на медиків, які працюють на акції, повідомляє про понад 20 постраждалих. Основна причина – отруєння сльозогінним газом, який силовики застосували проти учасників

Учасники акції протестують проти видачі до Росії етнічного інгуша Тимура Тумгоєва.

Раніше в Генеральній прокуратурі заявляли, що Тимура Тумгоєва видали російським спецслужбам виправдано і у відповідності до законодавства.

Натомість правозахисники стверджують, що Тумгоєва видали Росії таємно і з порушеннями закону, який забороняє видачу людини до країни, де її життю та здоров’ю загрожує небезпека.

31-річний Тімур Тумгоєв походить з Пригородного району Північної Осетії (до депортації інгушів 1944 року – територія Інгуської РСР).

Читайте також: «Екстрадиція добробатівця Тумгоєва до Росії​»

До Харкова Тумгоєв прилетів із Стамбула в червні 2016 року. Оскільки його розшукувала ФСБ через Інтерпол, українські прикордонники затримали його, суд заарештував спочатку на сорок діб, а згодом взяв його під екстрадиційний арешт на час, поки тривала перевірка документів, наданих ФСБ.

За словами очільника добровольчого батальйону імені шейха Мансура Мусліма Чеберлоєвського, Тумгоєв воював на Донбасі на боці України.

Тимура Тумгоєва видали російським спецслужбам вночі 12 вересня.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading