Суд дозволив парафіянці Московського патріархату отримати паспорт старого зразка

Верховний суд захистив право позивачки на захист персональних даних і дозволив їй отримати паспорт старого зразка. Про це повідомляє прес-служба суду.

За повідомленням, громадянка України звернулася до суду, тому що не хотіла отримувати ID-картку, що міститиме її персональні дані.

«Впровадження новітніх технологій не повинно бути безальтернативним і примусовим. Ті, хто відмовляються приймати ці технології, повинні мати альтернативу – використання традиційних методів ідентифікації особи», – пояснили в суді своє рішення від 19 вересня.

Як повідомляє профільне видання «Судово-юридична газета», жінка звернулася до суду через релігійні переконання. Парафіянка Української православної церкви Московського патріархату нібито вважає принизливим для людини мати ідентифікаційний номер та штрих-код на документі, що посвідчує особу.

Представники позивачки також заявили, що обов’язкова видача ID-карток обмежує права вірян.

«Номери присвоюють неопізнаним трупам, в’язням концтаборів та злочинцям, і нас фактично прирівняли до цих категорій осіб», – заявив один із них. Інший зауважив, що «тільки фашисти присвоювали людям номери».

За рішенням суду від 19 вересня Коростенський районний відділ управління Державної міграційної служби має оформити та видати позивачці паспорт старого зразка – у вигляді паперової книжечки.

Запровадження нових документів замість паперових паспортів розпочалося в січні 2016 року. Новий паспорт виготовляється у формі картки та містить електронний безконтактний чип, який містить дані про особу.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading