СММ ОБСЄ зафіксувала неподалік Макіївки вантажівки на російських номерах

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала неподалік Макіївки на Донеччині колону вантажівок із російськими номерними знаками. Про це йдеться у звіті місії, оприлюдненому ввечері 26 жовтня.

«Уранці 25 жовтня СММ побачила конвой із 45 транспортних засобів, які супроводжували два автомобілі з номерами «ДНР», вони прямували на захід повз Макіївку. Конвой складався з 38 вантажівок (28 із російськими номерними знаками, 10 – із чорно-білими). На 14 з них були написи «Гуманітарна допомога Російської Федерації», 7 мали позначки «МНС» і номерні знаки білим по чорному (номери російських силових відомств, зокрема МНС, яке формально організовує такі «гумконвої» – ред.)», – йдеться у повідомленні.

Українська сторона Спільного центру контролю і координації повідомляє на сторінці штабу Операції об’єднаних сил, що 10 автомобілів у колоні були військового зразка. У звіті СММ ОБСЄ за 25 жовтня таких деталей немає.

25 жовтня видання Foreign Policy опублікувало інтерв’ю з заступником голови СММ ОБСЄ Александром Гуґом, у якому він начебто заявив, що місія ОБСЄ не зафіксувала «на місцях прямих доказів» участі Росії в конфлікті на Донбасі. Пізніше Александр Гуґ назвав появу цієї інформації «непорозумінням» і наголосив, що місія лише фіксує пересування техніки, людей та завдані бойовими діями руйнування і не робить ніяких висновків.

Фрагмент про російську військову присутність на Донбасі, цитований раніше, з сайту Foreign Policy прибрали. Видання пояснило, що слова нібито не відповідали тій думці, яку насправді хотів донести Гуґ.

СММ ОБСЄ раніше вже повідомляла про пересування на Донбасі вантажівок із російськими номерними знаками. 

Росія регулярно повідомляє про відправлення на окуповану частину Донбасу гуманітарних вантажів. Українська сторона, однак, неодноразово висловлювала побоювання, що під виглядом гуманітарних вантажів Росія може доправляти на Донбас зброю і військову техніку.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading