У Музеї АТО в Дніпрі запалили 242 свічки в пам’ять оборонців Донецького аеропорту

На території вуличної експозиції Музею АТО в Дніпрі ввечері 20 січня вшанували пам’ять загиблих захисників Донецького аеропорту. Захід відбувся біля інсталяції, яка імітує руїни знищеного аеропорту.

У пам’ять про оборонців учасники заходу під звуки військового оркестру запалили 242 сині та жовті свічки. Саме стільки днів тривали бої за ДАП. Організатори оголосили хвилину мовчання.

Вшанувати загиблих і живих захисників летовища зібралися члени сімей загиблих, учасники бойових дій на Донбасі, волонтери й школярі.

«Ми повинні пам’ятати героїв, які віддали життя за Україну. Насамперед це важливо для їхніх родин. Рідні загиблих воїнів мають знати, що вони не самі», – сказала одна з учасниць зібрання.

Напередодні пам’ять «кіборгів» вшанували зібранням на Алеї пам’яті в Дніпрі. Учасники заходу засвітили лампадки, священики відслужили панахиду.

Оборона ДАП тривала 242 дні, з 26 травня 2014 року до 20 січня 2015 року. За даними Генерального штабу, за цей час загинув 101 військовий, 440 були поранені, дев’ятеро зникли безвісти. Захисників аеропорту згодом назвали «кіборгами».

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading