Україна збільшила продаж пам’ятних монет – НБУ

За минулий рік кількість реалізованих Національним банком України пам’ятних монет зросла майже утричі у порівнянні з 2017 роком. Як йдеться в повідомленні на сайті НБУ, на внутрішньому ринку продали понад 3 мільйони монет на майже 140 мільйонів гривень.

«Нумізматична продукція Національного банку користувалася значним попитом і за кордоном. Минулого року реалізовано за кордон  понад 22 тисячі памʼятних та інвестиційних монет на  суму майже 21 мільйон гривень. Успішно освоюються ринки збуту в США, Німеччині, Гонконгу, Південній Кореї і через транснаціональні дистриб’юторські мережі – у інших країнах світу», – йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, торік була введена в обіг 41 пам’ятна монета: 25 – із недорогоцінних металів, 13 – срібних, 3 – зі сплаву на основі цинку. Усього – майже 4 мільйони монет.

Власну нумізматичну програму в Україні започаткували у 1995 році. Щороку в обіг вводиться близько чотирьох десятків монет у різних серіях про історію, традиції українського народу, природу, досягнення, міста, пам’ятки архітектури і видатні постаті.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading