Епідпоріг щодо грипу і ГРВІ перевищений на 5%, епідемії немає – МОЗ

За минулий тиждень на грип та ГРВІ в Україні захворіли понад 209 тисяч людей. Це на 4,9% більше епідемічного порогу, втім епідемії грипу немає, йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

«Найбільше хворіють в Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській, Хмельницькій, Сумській, Львівській, Житомирській, Миколаївській, Волинській та Херсонська областях. Все ще не пізно вакцинуватись від грипу, щоб отримати захист від хвороби і тяжких ускладнень», – заявили у МОЗ.

Згідно з повідомленням, від початку епідсезону захворюваності (з жовтня 2018 року) перехворіли 8,8% українців, 2 людей померли від грипу.

Загалом, кажуть у МОЗ, в Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ та регіональне географічне поширення.

Грип – це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип.

Серед симптомів грипу – висока температура, яка тримається мінімум п’ять днів; лихоманка; головний біль; ломота у м’язах і суглобах; загальна слабкість; втрата апетиту, можливо, нудота; кашель, що може тривати більше ніж два тижні; нежить.

напишіть відгук:

Discover more from ЦЕНЗОРА.NET

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading